Ko vam čuva strah? Upoznajte Hrabriše: Radeta, Radojku, Čejsa i Zdravka

Rade ima šest godina. Prvi zadatak i ogromna odgovornost koju je hrabro poneo, je da čuva Anin strah pri polasku u vrtić. Šetao je sa njom, hrabrio je, čekao strpljivo u pridžepku ruksaka da prođu ta četiri vrtićka sata i da njegova drugarica Ana krene kući, usput mu prepričavajući dogodovštine.

Foto 1

Foto 1Išao je i Rade na rođendane, tada su mu stavljali leptir mašnu

Analiza propisa javnih politika u oblasti preventivno-zdravstvene zaštite dece sa retkim neurotransmiterskim bolestima, poteškoćama u razvoju i hroničnim oboljenjima

Da li dovoljno poznajete procedure, odnosno postupanja zaposlenih u oblati preventivno - zdravstvene zaštite dece u predškolskim ustanovama u Novom Sadu?

Pravni tim Udruženja "Hrabriša" analizirao je propise javnih politika u oblasti preventivno - zdravstvene zaštite dece u predškolskim ustanovama u Novom Sadu.

Tom prilikom, doneli smo zaključke i predložili mere koje mogu poslužiti u realizaciji ciljeva planiranog preventivno - zdravstvenog rada sa decom, kao što je:

  • posebna rubrika u formularu za upis u kojoj se može navesti potreba deteta sa hroničnom nezaraznom bolešću, za uzimanjem određene terapije, prilikom prijave deteta za prijem u PU "Radosno detinjstvo" Novi Sad.

Hrabriša i prijatelji na Beogradskom maratonu

Beogradski maraton je održan pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“, koje simbolizuje tradiciju dugu 35 godina i zajedništvo između Beogradskog maratona i svih njegovih domaćih i stranih učesnika, pokrovitelja, sponzora i partnera.
U duhu slogana “Prijateljstvo na duge staze”, Hrabrišu su podržali prijatelji trkači iz kompanije MSD koji isu donirali sredstva u iznosu 130.000 RSD udruženju Hrabriša. Osim prijatelja trkača iz MSD Srbija, pridružile su im se kolege iz Bugarske te nam je velika čast što su i oni trčali za Hrabrišu.

Hrabriše su naravno bile na startu da ohrabre trkačue i daju vetar u leđa i naravno na cilju smo dočekali naše trkače i zahvalili se za prijateljstvo i pretrčane kilometre.