Forum mladih naučnika

Po čemu vrednujete da li je konferencija bila dobra? 

  • Po znanju koje ste stekli kroz kvalitetna predavanjima koja probude nova pitanja?
  • Po inspirativnim i kvalitetnim razgovorima u pauzama, uz ne baš tako kvalitetnu kafu? 
  • Po idejama koje su pokrenete na konferenciji i sprovode se i nakon godinu dana? 
  • Možda sve navedeno?

Po svemu navedenom se vrednuje konferencija o retkim neurotransmiterskim bolestima RNTD-R2T koja je održana u Beogradu pre godinu dana, u saradnji pacijentskih organizacija, lekara i istraživača uz podrŠku @EJPRD i sponzora. Ideja o nastavku saradnje čiji plamen je pokrenut na konferenciji, nastavila je svoj život kroz Young Scientist Forum (YSF), koji je održan u Veroni 16.09.2023.

YSF Team

Sastanak je bio izuzetno uspešan, podeljena su najnovija znanja o retkim neurotransmiterskim bolestima a posebno dizajniran program je doneo komunikacijski izazov: kako visoka naučna i zdravstvena dostignuća preneti na jednostavan način. Da bi uspešno odgovorili na ovaj  izazov, svi učesnici su pohađali trening koji je dizajniran za ovaj sastanak. Posvećenost se videla na delu, prezentacije su bile visoko kvalitetne a istovremeno jednostavne za praćenje, uz nekoliko fenomenalni uklopljenih metafora koje su nam svima pomogle u razumevanju.

Ovakav uspeh je rezultat timskog rada mladih

- istraživača @University of Verona, uz liderstvo @Mariarita Bertoldi

- lekara iz Nemačke, Češke, Turske, koji su svoj fokus rada usmerili na urođene neurometaboličke bolesti

- istraživača iz Srbije @IMGGI

- @MetabERN

- pacijentskih organizacija @SSADH Germany i @Hrabrisa

- @CureRare and @Belina

Sa nestrpljenjem očekujemo sledeći sastanak i rasta naše zajednice posvećene retkim neurotransmiterskim bolestima. Šta kažete na sledeći sastanak na proleće 2024? Pratite nas za više detalja.